Referat: Wårgårda IBK - Falköpings IBK
Knapp förlust för A-laget
2019-10-12 19:15, Herrlag
Wårgårda IBK – Falköpings IBK 9-7 (4-4, 1-0, 4-3)

FIBK åkte under lördagen till Vårgårda för att spela tredje omgången i division 2. Pga sjukdomar och skador var truppen tunn och man ställde upp med två femmor. I mål fick Erik Häreskog förtroendet, hans första start sedan återkomsten från Fröjered.

Hemmalaget rivstartade och gick upp till 2-0 inom ett par minuter. Första målet kom via en retur och det andra efter att Falköping tappat bollen i egen zon. FIBK kunde dock snabbt replikera när Jonathan Svensson ordnade en straff, som Emil Martinsson förvaltade. Glädjen skulle dessvärre bli kortvarig, då Wårgårda på nytt gjorde två mål i snabb följd. 3-1 när en bortaspelare tilläts bryta in bakifrån mål efter lite missförstånd i försvaret och 4-1 på ett distansskott som borde kunnat täckas undan. Uppförsbacke för FIBK med tremålsunderläge innan ens halva perioden gått. I detta skede lyckas man ändå samla ihop sig, knyta näven och genomföra periodens andra halva med en helt annan glöd. Martin Gustafsson sätter 4-2, fint assisterad av Sebastian Bhiladvala. Victor Löfgren reducerar än en gång till 4-3 på ett frislag. FIBK öser på och när kvitteringen kommer efter en riktig skolbokskontring är det fullt rättvist. Falköping har bud på fler mål i slutminuterna, men 4-4 står sig till periodvilan.

Wårgårda inleder andraperioden klart bäst. Falköping har svårt med bollkontrollen och hemmalaget skapar tryck. Man tar ledningen på nytt efter knappt 5 minuter, en slumpartad situation i slottet där FIBK inte får undan bollen. Bortalaget kommer dock in i det bättre efter det och resten av perioden är jämn. Chanser finns åt båda hållen, bland annat har Victor Löfgren en boll i stolpens insida, men inga fler mål kommer och 5-4 är ställningen inför sista.

FIBK inleder tredje med powerplay. Man får till några halvfarliga avslut, men bollen vill inte in. I de efterföljande bytena spelar Falköping bra och skapar flera chanser, vilket får Wårgårda att ta en tidig time out. Efter 6 minuter utökar hemmalaget till 6-4 när man är hetast på en retur. Kort därefter drar FIBK på sig en onödig utvisning. I det efterföljande powerplayspelet kommer 7-4 när ett skott styr i täck och sedan slås in, turligt men påpassligt. När också 8-4 kommer efter 11.33, ett vackert mål där en lång diagonalpassning avslutas i krysset, känns det tungt. Falköping tar time out och gör en sista kraftsamling. Det känns nästintill avgjort, men från ingenstans gör FIBK två snabba mål och matchen lever igen. När man sedan får ett powerplay har man ett gyllene läge att reducera på nytt. Wårgårda försvarar sig dock bra och lyckas klara av utvisningen. Med 2.30 kvar plockar Falköping ut målvakten. Tyvärr tappar man sedan bollen och Wårgårda kan göra 9-6 i tom kasse. Stefan Särnefält snyggar till siffrorna till 9-7 i spel 6 mot 5.

FIBK gör en helt okej bortamatch, men dipparna är lite för djupa för att kunna få med sig poäng. Wårgårda är hetare på andrabollar, returer och 50/50-dueller vilket blev avgörande idag. Nästa match spelas hemma i Odenhallen på fredag kl 19.30 mot IBK Vänersborg.