SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falköpings IBK
Glädje • Respekt • Gemenskap • Utveckling

Falköpings IBK
2 - 4
IBK Vänersborg
Falköpings IBK2 - 4IBK Vänersborg

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 18 oktober, 19:30
Plats:Odenhallen,Falköping
Serie:Div2 Herr   Tabell >>
Samling:18:15
Bottennapp mot Vänersborg
2019-10-19 10:24
FIBK får fortsatt vänta på första poängen. Gästerna Vänersborg vann med 2-4.
Falköpings IBK - IBK Vänersborg 2-4 (0-1, 1-2, 1-0)

Skott på mål 21-22 (7-9, 5-4, 9-9)

Målskyttar FIBK: Sebastian Bhiladvala, Jonathan Svensson

På fredagskvällen tog FIBK emot Vänersborg, som inför omgången hade ett kryss och två förluster. Det skulle komma att bli en märklig match med mängder av utvisningar. Totalt 11 tvåminutare utdömdes, många av dessa väldigt tveksamma utifrån den nivå som brukar vara standard, men till domarnas försvar var det nog relativt jämnt fördelat åt båda håll. Falköping kommer inte alls upp i nivå, utan stod för alldeles för många tekniska misstag, felbeslut och missade klara målchanser.

Vi får tidigt i matchen ett powerplay. Spelet är hyfsat men bollen vill inte in. Vänersborgs målvakt gör först en drömräddning på en sidledsförflyttning och vi har sedan ett skott klockrent i stolpen. Redan här kanske det började visa sig att det inte var vår match? Nåväl, första halvan av period 1 är jämn. Gästerna kliver då och då upp i stenhård press, som vi hade problem med, men när vi väl kommer förbi finns det stora ytor - ytor vi tyvärr dock inte lyckas utnyttja. 12 minuter in får Vänersborg sitt första första powerplay och behöver bara 12 sekunder för att göra mål, när vi blir bolltittande och fullständigt glömmer en spelare fri på bortre. Periodens avslutande del är allmänt rörig. Det är boxplay, 4 mot 4 och powerplay. Vänersborg har ett par farliga skott utifrån som Erik Häreskog klarar, medan vi själva missar ett par öppna lägen i slottet. 0-2 kommer i slutminuterna när vi blivit nedtryckta och missar täck.

Andra perioden inleds med fortsatt böljande spel. Vi klarar av ytterligare ett boxplay. Vänersborg är det klart hetare laget just nu och vi har svårt att få till något ordnat spel eller ens få kontroll på bollen. Efter 9 minuter uppstår en olycklig situation när vi tappar boll på väg fram i en kontring, samtidigt som en spelare går på byte. Gästerna får ett helt vidöppet läge och 0-3 är ett faktum. Vi tar en time-out, kastar om lite i formationerna och försöker få upp energinivån i laget. FIBK får ny chans i powerplay, men det vill sig inte bättre än att vi ger bort bollen och drar på oss en straff - en straff som förvaltas via stolpen. Vi fortsätter försöka, Sebastian Bhiladvala och Casper Ungh har båda klara lägen som publiken i Odenhallen är vana vid att de sätter, men får inte bollarna på mål. Vi har svårt att få någon längd i anfallen och bjuder istället på kontringslägen, som hade kunnat avgöra matchen redan här. Med 6 sekunder kvar lyckas vi istället äntligen spräcka nollan. I boxplay hittar Victor Löfgren in till Sebastian som placerar in bollen i bortre, vilket ger oss lite hopp inför avslutningen.

Vi startar tredje med att klara av två raka boxplay. Därefter får vi själva spela powerplay, men vi tar många felbeslut när vi värderar lägena. Vänersborg är skickliga på att hålla i bollen och vi får slita hårt för att vinna tillbaka den. När vi väl gör det drar de på sig ännu en tvåa, men trots 0:17 i 5 mot 3 och ytterligare 1:43 i 5 mot 4 får vi inte in bollen. Chanser saknas dock inte. Casper har öppet läge och skjuter i stolpen, Emil Martinsson stöter returen över. Sebastian kan avsluta en fin upprullning, men får inte till skottet. Klockan tickar på snabbt, vi försöker visa lite mer desperation men Vänersborg har bra koll. Med tre minuter kvar kommer en reducering till 2-4. Jonathan Svensson gör sitt första för säsongen i en kontring, assisterad av Karl Johansson. Vi försöker i 6 mot 5 direkt efteråt, får ett par halvchanser, men Vänersborg håller ut utan problem.

Efter två ganska bra insatser mot Tranemo och Wårgårda blev detta ett steg bakåt. Vänersborg är det bättre laget och vinner rättvist. Vi jobbar och sliter oklanderligt, men i spelet med boll - passningar, mottagningar, avslut - finns väldigt mycket mer att önska. Boxplayspelet är bra, på sex utvisningar spelar vi 1-1. Powerplay måste vi däremot bättra oss i, 0-1 på fem försök håller inte. I normala fall gör vi visserligen mål i minst 2-3 st av dem med de lägena vi har, men det får allt läggas lite extra fokus på detta på träningarna framöver.

Nästa match är lördag 26 oktober kl 16.00 mot IBK Tygriket. Välkomna!

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer