SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falköpings IBK
Glädje • Respekt • Gemenskap • Utveckling

Falköpings IBK
4 - 5
IBK Tygriket 99
Falköpings IBK4 - 5IBK Tygriket 99

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 26 oktober, 16:00
Plats:Odenhallen,Falköping
Serie:Div2 Herr   Tabell >>
Samling:14:45
Referat: Falköpings IBK - IBK Tygriket 99
En poäng mot Tygriket
2019-10-27 21:53
FIBK lyckades äntligen ta säsongens första poäng, detta mot topplaget Tygriket.
Falköpings IBK - IBK Tygriket 99 4-5 e.förl. (2-1, 0-3, 2-0, 0-1)

Skott på mål 24-29 (3-6, 11-10, 9-11, 1-2)

Målskyttar FIBK: Anton Lööf 2, Kasper Abrahamsson, Emil Martinsson

Under lördagseftermiddagen drabbade Falköpings IBK och IBK Tygriket 99, från Öxabäck, samman i Odenhallen. FIBK stod på 0 poäng inför, medan gästerna hade vunnit tre av sina fyra inledande matcher.

Vi startar matchen på två backpar och tre kedjor, i målet var Jesper Johansson tillbaka. Det känns direkt att vi är bra påkopplade, försvarsspelet känns tryggt, vi är disciplinerade och tålmodiga. 5 minuter in tar vi ledningen efter ett fint anfall. Jonathan Svensson och Johan Sund kombinerar i hörnet, innan den sistnämnde hittar Kasper Abrahamsson som från favoritpositionen på kanten trampar in och sätter bollen på förstastolpen. Tygriket fortsätter ha mycket boll och är inte ofarliga, men vi håller dem för det mesta ute vid sargen och tvingar dem ta avsluten utifrån. Vi får powerplay mot slutet av perioden när Viktor Pettersen hålls fast i en kontring. Där behöver vi inte lång tid på oss att utöka till 2-0. Emil Martinsson får en fin pass av Sund och lägger in bollen i ett i princip öppet mål. Detta ser ut att stå sig till periodvilan, men med mindre än en minut kvar blir vi långa i laget och bjuder på en två-mot-etta där Tygriket är skoningslösa.

Gästerna inleder andraperioden bäst. Man kliver något högre i sin press och är farliga i sina kontringar. Vi har svårt att få fast bollen offensivt och få längd i anfallen. Kvitteringen kommer inte helt ologiskt efter 09.40. Vi tappar bollen som siste man och gästernas poängkung Cevin Ziervogl gör inget misstag. Drygt en minut senare hamnar vi på mellanhand i vår press och tappar sedan markeringen på bortre stolpen, där en fri bortaspelare sätter 2-3. Efter detta höjer vi oss något och skapar lite mer framåt. Sebastian Bhiladvala, Johan Sund och Kasper Abrahamsson har alla bra lägen, men får inte in bollen. Istället utökar Tygriket till 2-4 när vi än en gång ger bort bollen i uppspelsfasen. Det sista som händer i perioden är att vi åker på en tvåa och får därmed inleda tredje med boxplay.

Inför tredje gör vi några förändringar i laget för att anpassa oss efter matchbilden. Vi inleder med att klara av boxen på ett bra sätt och kan sedan börja jobba oss tillbaka in i matchen. Spelet är lite mer öppet och böljande, vilket ger båda lagen målchanser. Vi lyckas reducera till 3-4 en bit in när Stefan Särnefält fint hittar över till Anton Lööf på bortre. Klockan tickar på, vi har många omställningslägen men missar allt för ofta sista passningen. Istället kan Tygriket nästan utöka sin ledning, men vi räddas av ribban. Med 7 minuter kvar åker vi på en tvåa för liggande spel. Gästerna är nära ett par gånger, men kommer inte närmare än ett skott i stolpens utsida. När vi är fulltaliga igen lägger vi i högsta växeln för att försöka få till en kvittering. 17.08 kommer också det förlösande målet när Anton Lööf återigen håller sig framme, denna gång på en frislagsvariant. Slutminuterna är otroligt röriga från vår del, men vi lyckas hålla ut och ta en efterlängtad poäng.

Förlängningen är inte mycket att säga om. Vi har ett bra läge, när Sebastian Bhiladvala kommer fri från kanten, men han bryts precis när han ska skjuta. Istället kan gästerna avgöra efter ett slumpmål när bollen går i skarven mellan två sargbitar och får en studs som ställer försvaret.

Vi tar med oss en stark laginsats där vi håller ihop ett stabilt försvarsspel hela matchen. En viktig nyckel var special teams - vi gör mål i vårt enda powerplay och stänger ner båda våra boxplay. Johan Sund får välförtjänt pris som matchens lirare och visar vilken duktig tvåvägsspelare han är med slit över hela banan. Extra omnämnande även till Jesper Johansson, som är en trygg sista utpost, och Anton Lööf, som kliver fram i sista perioden med sina två första A-lagsmål när laget behövde det som mest!

Stort tack till publiken för stödet. Välkomna tillbaka igen!

Nästa match är borta i Töreboda mot BK Halna på fredag kl 20.00.

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer