Glädje • Respekt • Gemenskap • Utveckling

Referat: Fritsla IF - Falköpings IBK
Tillbaka på vinnarspåret direkt
2021-11-29 18:07

Herr A hittade tillbaka till vinnarspåret efter förlusten mot Fröjered genom att bortaslå Fritsla i fredags. Slutsiffrorna skrevs till 2-8 (0-2, 1-1, 1-5) efter islossning i tredjeperioden.

Falköping inledde piggast och redan i matchens första byte kunde Albin Kalén sätta bollen i nät. Ledningen dubblades av Sebastian Bhiladvala i ett byte där hemmalaget trycktes ned i duktige Adam Samuelssons knä. Resterande del av första perioden består av mycket boll på Fritslas planhalva och farliga omställningar åt andra hållet, men inga mål.

Fritsla reducerar istället till 1-2 knappa 5 minuter in i den andra perioden efter att ha läst ett hemåtspel och på så vis blivit ensamma med Joey Erhardt. Den målnollan kunde spräckts betydligt tidigare om inte nyss nämnde Ehrhardt spikat igen. Bollinnehavet fortsatte väga tungt för FIBK, men målen uteblev. Efter drygt halva matchen var Linus Martinsson framme och petade in en retur som låg fri mellan Samuelssons ben - 1-3. Endast två mål skiljde lagen åt inför den tredje perioden och nästa mål skulle väga tungt.

Det är Falköping som får göra det när man ställer om och L Martinsson sätter bollen i nät vid en 2 mot 1-situation. Rutinerade Jonas Almqvist reducerar relativt omgående efter att ha snappat upp en lös boll och skjutit högt. Med halva tredjeperioden kvar försöker hemmalaget pressa högre upp i banan. Det gynnar Falköping som får större ytor att operera på. Detta resulterade i ett Kalén-hattrick på bortre stolpen och att Victor Löfgren kan trampa loss från eget hörn och sätta dit målet som förkunnade slutresultatet 2-8.

Hjälmen skickade Johan Sund tillbaka till Joey Ehrhardt som återigen gör en bra match och ser till att hålla Fritsla mållösa lite längre än vad de kanske förtjänade. Härnäst väntar tuff bortamatch mot Mullsjö AIS U (5/12).