Referat: FBC Hjälmared - Falköpings IBK
Höstsäsongen avslutades med vinst
2021-12-20 11:20

FBC Hjälmared - Falköpings IBK 3-12 (2-5, 1-3, 0-4)

Fredagens match borta mot Hjälmared slutade i storseger för A-laget. 3-12 visade resultattavlan efter 60 minuter spelade.

Det var en ganska så sömnig tillställning. Falköping har ledningen med 2-5 efter första, men dessa siffror hade lika gärna kunnat vara omvända. Falköping tappade boll i farliga lägen gång på gång och bjöd hemmalaget på kontringar. Man var dock effektiva i offensiven, där Sebastian Bhiladvala och Albin Kalén låg bakom mycket.

I andra fick FIBK något bättre koll på matchen, men spelet var långt ifrån bländande. Man kunde utöka ledningen till 3-8. Noterbart är att Vilhelm Ekholm gjorde sitt första A-lagsmål.

Tredjeperioden blev något av en transportsträcka. Falköping vinner perioden med 0-4 och matchen med 3-12. Målvakten Adam Bhiladvala fick guldhjälmen efter många fina räddningar samt en assist.

Efter att halva serien är spelad toppar Falköping tabellen före Fröjered, tack vare bättre målskillnad. Tätt bakom jagar Tibro och Sandared. Det är upplagt för en spännande vårsäsong.