Glädje • Respekt • Gemenskap • Utveckling

Referat: IBK Elfhög - Falköpings IBK
Seger i premiären!
2018-09-28 22:53
IBK Elfhög - Falköpings IBK 3-5 (1-2, 0-2, 2-1). Ett stabilt försvarsspel var nyckeln till att FIBK vann i division 3-återkomsten.
Målskyttar: Philip Fåglum Karlsson 2, Jonathan Svensson, Stefan Särnefält, Pontus Lennartsson.

FIBK går tidigt upp till 0-2 genom Jonathan Svensson och Stefan Särnefält. Man har mycket boll medan Elfhög står lågt och inväntar misstag. Hemmalaget reducerar efter en slumpartad situation framför mål. Efter detta är spelet något avvaktande och 1-2 står sig perioden ut.

I andra kommer Elfhög ut något starkare och skapar lite tryck. FIBK försvarar sig dock exemplariskt och håller dem utanför boxen. Man utökar även till 1-3 när Särnefält snyggt serverar Philip Fåglum öppet mål. Samme Fåglum gör även 1-4 när Sebastian Bhiladvala hittar ett instick i höga slottet.

I tredje kliver hemmalaget upp i banan något och får också in 2-4 efter en turlig studs. FIBK behöll ändå lugnet och tålamodet med boll och var fortsatt stabila. Pontus Lennartsson, i sin första seriematch efter comebacken från Skövde, gör 2-5 via en frislagsvariant. Elfhög tar time out kort efteråt och kliver upp i man-man. Det blir ett svängigt spel med många situationen och FIBK har flera lägen där man borde stängt matchen. Istället kommer 3-5 med 6 minuter kvar efter en riktig bjudning i uppspelsfasen. Det blir dock aldrig riktigt farligt utan FIBK håller ut och tar 3 sköna poäng!

Ett noggrant och uppoffrande försvar kombinerat med stabilt målvaktsspel från Jesper Johansson lade grunden till segern. Anfallsspelet får godkänt, men det finns mer att hämta. Plus till Philip Fåglum.

Nästa match spelas på fredag mot Fritsla IF kl 19.30 hemma i Odenhallen. Hoppas vi ses där!