Serie:Div3 Herr   Tabell >>
Samling:18:30
Förlust för A-laget borta mot Horsby
2018-10-19 22:30
FIBK åkte på stryk i fredagens bortamatch i Herrljunga. Hemmalaget vann med 8-2 (2-1, 3-0, 3-1) efter tre sena mål.
Vi får en drömstart när Sebastian Bhiladvala sätter 0-1 redan i första bytet, efter en fin upprullning. Första perioden är jämn med chanser åt båda håll. Vi får en billig utvisning för felaktigt byte (om det skulle blåsas varje gång en spelare sätter ner foten innan lagkamraten helt gått av hade vi nog spelat 3 mot 3 större delen av matchen), men klarar av den utan problem. Horsby kvitterar efter drygt 10 minuter när vi begår tre misstag efter varandra; vi tappar bollen på mitten, missar sedan en rensning och i den efterföljande 2 mot 1-situationen glömmer vi helt av att täcka passningen, vilket ger öppet mål. Några minuter senare tar hemmalaget också ledningen när de utnyttjar att vi är för långsamma i en förflyttning och kan hitta in med bollen centralt.

Horsby utökar till 3-1 tidigt i andra. Efter en halvkontring jobbar vi inte klart situationen och glömmer en spelare fri på bortre. Vi åker på en ny hårt dömd tvåa men reder ut den också. 4-1 kommer dock ändå halvvägs in i perioden när vi blir lite passiva och tappar markeringen i slottet. Nu börjar det bli lite frustrerat i bortalaget, vi har mycket boll men lyckas inte riktigt få upp bolltempot. När vi väl får igenom skott står målvakten eller ramen ivägen. Matchbilden passar Horsby som kan ligga lågt och invänta våra misstag. Ett sådant utnyttjar man och gör 5-1 på friläge. I slutet av perioden ska vi få spela PP, men drar istället också på oss en utvisning för en eftersläng. 4-mot-4-spelet blir mållöst och vi går till pausvila med fyramålsunderläge.

Vi reducerar direkt i andra när vi för en gångs skull slår några passningar på ett tillslag. Bhiladvala målskytt återigen. Målet ger lite energi, men vi lyckas inte riktigt få till någon anstormning. Det går lite för långsamt för oss i bollbehandlingen vilket gör att Horsby hela tiden kan ligga rätt i sina positioner. FIBK kämpar och sliter, men klockan rullar på. Vi borde haft utvisningar med oss för en solklar hands samt en låsning i en kontring, men får tyvärr inte mycket med oss idag. Boxplayspelet fortsätter vara klockrent och en ny tvåa städas av. Vi börjar visa lite desperation och tar mer avslut, men har vansinnigt svårt att träffa mål med våra skott. Med 3:30 kvar och frislagsläge tar vi time-out och plockar målvakten. Frislaget skjuts i muren, i efterföljande situation blir det ett motlägg, bollen studsar upp i luften och ut över sargen via Horsbyspelaren. Domarna missar dock detta och blåser inslaget till hemmalaget, som bara kan lägga in bollen i det öppna målet. Vi gör ett nytt försök i 6-mot-5, men ger bort bollen och även 7-2 seglar in. Matchen är såklart avgjord, 8-2 kommer av bara farten när vi blivit lite uppgivna.

Matchen påminner en del om den mot Fritsla för två veckor sedan. Vi har, likt då, generellt för dålig kvalitet i det vi gör med bollen. När vi väl får upp bolltempot och har fart i passningar och löpningar ser det bra ut, men allt som oftast blir vi för statiska, slår lösa och dåliga passningar samt tar för lång tid på oss i situationerna. Försvarsmässigt var det okej, men vi missar några förflyttningar på mitten trots att vi tryckt extra på dessa inför matchen, samt är lite långsamma i våra defensiva omställningar. Det var onödigt att siffrorna rann iväg på slutet, men en förlust ger ju lika mycket poäng oavsett slutställning. Horsby är noggrannare, rejälare och smartare vilket gör att de vinner rättvist.

Nya tag hemma mot Hjälmared fredag 26/10 19.30 hemma i Odenhallen.