Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Falköpings IBK
Innebandy
Herrlag

Hemsidan kollar läget med Emil J
2019-09-27 18:00
Faktaruta:

Namn: Emil ”Råttan” Jonsson
Ålder: 27
Bor: Gudhem
Märke på klubban: Unihoc och Salming
Position: Forward
Favoritmat: Julbord
Dryck: Fanta Zero Raspberry
Låt just nu: Hunter - Galantis

Du kom från Grästorps IBK till FIBKEN förra säsongen, men tyvärr blev säsongen nästan helt förstörd av en tråkig skada. Berätta gärna om skadan och hur de kändes att äntligen dra på sig tröjan sista tre matcherna förra säsongen!


Det var den mest orättvisa och tråkigaste skadan jag någonsin dragit på mig! Fick inte göra mycket det första 4 månaderna och kunde inte gymma eller träna hårt på ett halvår. När jag väl fick ”godkänt” av läkarna att börja göra saker igen och träna ”lite lätt” var det taggat till tusen för att spela innebandy! Får ju ändå vara ganska nöjd med att snitta ett poäng per match de få sista matcherna jag hann vara med på.

Tyvärr har oturen varit framme igen och du har återigen drabbats av en skada. Vad har hänt och hur ser prognosen ut?

Haha!! Ja visst går det bra för mig när kommer till att få representera Fibken!? Jag arbetar som specialsnickare och har gjort det i ca 10 år! Nu i onsdags inträffade det som inte får hända... Jag var lite för effektiv i mitt tänkande och var rent psykiskt redan i nästa maskin och gjorde ett annat jobb, och olyckan var ett faktum! Jag fick in tummen i bandsågen i högst 2 hundradelar av sekund, men det räckte. Tummen hängde kvar i ett par millimeter utav skelettet och två senor rök av. Operationen sägs har gått bra och om bara leden läker ihop på rätt sätt så väntar 6-8 veckor med gips och sedan skall en rehabträning planeras. Med lite tur kanske jag kan vara tillbaka plan sakta men säkert efter nyår.

Vad känner du är dina styrkor och vad du tycker att man alltid kan slipa på i sitt egna spel?

Min absolut starkaste sida är väl min fysik å kondition, den kommer komma till användning nu när tempot höjs ifall det blir aktuellt med A-lagspel... det är ett ganska stort hopp mellan div.4 och div.2! Jag behöver helt klart bli bättre på att läsa spelet för att räkna ut vad motståndaren tänker göra och för att kunna komma på bra idéer för att hjälpa mina lagkamrater i tighta situationer.

Vet att de finns ett bilintresse som är väldigt stort, några planer för bilen i vinter?

Oj oj oj!!! Det blir en hel del skruvande och filande. Det ska byggas 3” downpipe med racecat, det ska byggas större/bredare bakkjol, stereon ska uppgraderas och om det sista lilla ekonomiska problemet löser sig blir det även nya fälgar, sänkning och chipoptimering till vårkanten.

Hur skulle du förklara din spelstil och hur upplever du skillnaderna mellan Grästorp kontra FIBK?

Jag är nog lite ”väl mycket framåt” men har blivit bättre, sedan jag kom till Fibken, på att hitta spelare som finns med mig bakifrån också och på det viset skapa ett bättre rull i spelet som kan öppna fler möjligheter. Den största skillnaden är väl att jag i Grästorp var toppgubben som sprang å stressade motståndarens backar tills de inte orkade mer och sedan kontrade vi mot dem... här i Fibken är jag oftast vänsterforward och får försöka vara med mer både på bredden och upp och ned i både anfall och försvar för att vara på rätt plats vid rätt tillfälle.

Vem har sett hetast ut på träningarna och förtjänar ett extra öga på matchen?


Jag tycker att Kasper Abrahamsson har sett vass ut och verkar ha något på gång! Så där skulle jag hålla lite koll.

Nyhetsarkiv
Pinsam derbyförlust2019-11-28 11:12
En poäng mot Tygriket2019-10-27 21:53
Provträning 23/42019-04-14 09:59
VP inför Elfhög2018-12-14 16:43
Seger i premiären!2018-09-28 22:53
Försäsongen är igång2018-05-19 17:39
Inför säsongen 2017/182017-09-22 10:17
 
Våra sponsorer