Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Falköpings IBK
Innebandy
Herrlag

Välkommen!
Välkommen till Falköpings IBK:s herrlag. Vi spelar säsongen 2018/19 i division III Västergötland.
Försäsongen är igång
2018-05-19 17:39
Herrlaget drog under lördagsförmiddagen officiellt igång säsongen 2018/19. Efter ett upptaktsmöte i Frejahallen begav man sig ner till Odenplan för att genomföra ett löptest i den stekande vårsolen. Av olika anledningar var det många spelare som saknades, men de som närvarade kämpade på bra.

Framöver kommer man träna 2-3 pass i veckan för att lägga en bra grund inför höstens stundande division III-säsong.
Säsongens pristagare i herrlaget
2018-04-21 18:00
Under herrlagets avslutning delades idag tre priser ut till spelare som på olika sätt utmärkt sig.

Träningspris - Martin Gustafsson
Motivering: "Mottagaren av årets träningspris har, bortsett från några pass på försäsongen, imponerande nog inte missat ett enda tränings- eller matchtillfälle. Han nöjer sig dock inte med det – efter i stort sett varje pass när det är möjligt stannar han kvar för att köra extra skotträning. Detta har också gett tydliga resultat på matchplanen, där han efter två tunga år äntligen lyckades bryta sin måltorka. 12 mål blev det till slut denna säsongen – flera av dem dessutom i kritiska skeden av viktiga matcher, såsom hemmamötena med Nossebro och Södra Ving. Han gör sin bästa säsong hittills, och med den fina träningsmoralen han besitter kommer utvecklingskurvan garanterat fortsätta stiga."

Tränarens pris - Kasper Abrahamsson
Motivering: "Tränarens pris går i år till en person som inte är den som hörs eller syns mest. Han är inte heller den som får de stora rubrikerna. Trots det är han väldigt uppskattad och viktig i gruppen. Han är i stort sett alltid på gott humör och ser till att sprida glädje och bidra till en bra stämning i alla sammanhang. Det är egenskaper som är extra beundransvärda med tanke på att han tyvärr, på grund av skadebekymmer, inte kunnat vara med i den utsträckning han hade räknat med på förhand. Skadorna har inte heller hindrat honom från att hjälpa klubben i andra sammanhang, där hans insatser vid dömning av ungdomsmatcher och bemanning av sekretariat varit otroligt värdefulla. Sammanfattningsvis är han en pålitlig lagkamrat och en mycket bra representant för Falköpings IBK. Nästa säsong hoppas vi se honom på planen igen.

Årets spelare - Victor Löfgren
Motivering: "Priset går till en person som under säsongen visat upp en mycket hög lägstanivå. Han har främst imponerat i sitt defensiva spel där han från sin backposition täckt otroliga mängder skott, men med sin snabbhet och spelsinne har han även varit ett effektivt hot i offensiven. Dessa kvaliteter har lett till att han fått stort förtroende i samtliga spelformer, vilket han också förvaltat med bravur. Därtill besitter han mycket rutin och taktisk kunskap som han också varit bra på att dela med sig av till sina lagkamrater i precis rätt lägen – när han pratar, då lyssnar alla. Sammantaget kan man konstatera att han utan tvekan varit en starkt bidragande orsak till att vi lyckades vinna serien och ta klivet upp till division 3."
Inför säsongen 2017/18
2017-09-22 10:17
En genomgång av lagets förberedelser, förutsättningar och förhoppningar inför kvällens premiärmatch borta mot Sollebrunn

Spelaromsättning

Under sommaren har truppen förändrats enligt följande.

Spelartapp:
Joel Hansfeldt (Fröjereds IF)
Erik Häreskog (Fröjereds IF)
Oscar Hofling (tillbaka till Vara IBK efter lån)
Niklas Holmgren (slutar)
Gustav Linnarsson (slutar)
Michael Gustafsson (flyttat till Stockholm)
Sebastian Bhiladvala (utlandsstudier)

Nya spelare:

Emil Lindén – ny från Fagerhult Habo IB. En ung målvakt (född -99) med bra vinnarskalle, roligt att han vill fortsätta sin utveckling hos oss!

Eddie Emilsson – ny från Fagerhult Habo IB. Ung, spelskicklig back (född -99), som kommit in i laget på ett mycket bra sätt.

Magnus Sundell – klubblös, senast i Mullsjö AIS ungdomslag för 10 år sedan. Inte spelat organiserat sedan dess, men har visat att han kan bidra, främst med ett resolut fysiskt spel.

Victor Löfgren – tillbaka från IBK Lockerud Mariestad. Kommer, till skillnad från i Lockerud, vara utespelare.  Med sin snabbhet och sina skottäck blir han en viktig pjäs i år.

Marcus Lantz – comeback. Tillbaka på innebandyplanen efter 5-6 säsongers uppehåll. En riktig glädjespridare, goda ledaregenskaper och dessutom vasst målsinne.

Daniel Grahn – comeback. Efter en tid boendes i Göteborg är han tillbaka i staden och FIBK efter 12 år! Stor och stark spelare, samt en stämningshöjare i gruppen.

Philip Fernström – comeback. Tillbaka i laget efter en säsongs uppehåll. Bra i både anfall och försvar, med ett tungt skott som spetsegenskap.

Emil Martinsson – comeback. Har bara kunnat spela en halv säsong sedan 2012 p.g.a. två korsbandsskador. Har istället tagit olika ledarroller. Gör nu ett nytt försök att spela, detta i kombination med att träna laget.

Resterande trupp:
Jesper Johansson, Viktor Pettersen, Tobias Jonsson, Philip Hofling (tidigare på lån från Vara IBK), Jan Ekman, Kasper Abrahamsson, Johan Sund, Hannes Göransson, Martin Gustafsson, Jonathan Svensson, Philip Fåglum Karlsson, Stefan Särnefält och Martin Svensson.

Ytterligare spelare kan tillkomma under säsongen.


Försäsong

Ett upplägg med två träningar i veckan, både fysträning och innebandy, har, med undantag för 4 veckors sommaruppehåll, rullat sedan början av juni. Närvaron har varit sådär, men som vanligt har fler och fler spelare börjat visa sig ju närmare seriepremiären vi kommit. Nu är känslan att vi har en riktigt bra trupp med både bredd och spets om vi kan hålla oss någorlunda skade- och sjukdomsfria.

Vi har i år spelat fyra träningsmatcher. Till skillnad från fjolåret, då vi bara fick till en, känner oss redo inför seriestarten. Det finns så klart saker vi gärna filat mer på, men med förutsättningarna har uppladdningen varit klart godkänd. Matcherna har spelats mot bra motstånd och har sett ut såhär:

  • Match 1: IBF Horsby (div III). Förlust 7-9. Efter en dålig start med underläge 0-5 hämtade vi upp till 7-7. Ett par snöpliga sena mål gjorde att vi till sist förlorade, men insatsen var klart godkänd.
  • Match 2: Tibro IBK U. Förlust 6-9. En match som kan sammanfattas som 50 bra och 10 dåliga minuter. Ledning 6-3 tappades till 6-9 i tredjeperioden. Vi tog många lärdomar av detta debacle och ska försöka undvika något liknande i seriespelet.
  • Match 3: Varnhems IF (div III). Vinst 7-5. En mycket väl genomförd match där vi också tar en rättvis seger. Viktigt för självförtroendet i laget.
  • Match 4: IBK Dalängen (div III). Förlust 3-14. Vi åkte till Lidköping med en tunn trupp och fick en jobbig kväll. Dalängen spelade med snabbt bolltempo och vi fick slita hårt i defensiven. Stämningen i laget hölls ändå uppe och vi fick mycket nyttig försvarsträning.
Årets säsong

Som bekant trillade vi ur division III och återfinns då således i distriktets lägsta serie, division IV. Jag måste erkänna att jag inte har superkoll på motståndarlagen (Grästorp, Nossebro, Sollebrunn, Södra Ving, Ulricehamn), men jag hoppas såklart vi kan vara med i toppen och ha en chans att ta oss upp i division III igen. Hursomhelst ska det bli roligt att få möta nya lag och jag ser fram emot kvällens seriepremiär!

 

Emil Martinsson, spelande tränare

Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 11/3 15:00
5 - 4  
Lör 3/3 15:00
3 - 8  
Sön 18/2 15:45
1 - 11
Fre 16/2 19:30
8 - 3  
Fre 2/2 19:30
10 - 2  
Fre 26/1 20:00
14 - 5  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer