Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Falköpings IBK
Innebandy
Herrlag

Välkommen!
Välkommen till Falköpings IBK:s herrlag. A-laget spelar säsongen 2019/20 i division II, U-laget i division V.
Referat: Skövde IBF - Falköpings IBK
Skövde IBF - Falköpings IBK 9-4 (2-0, 3-1, 4-3)
2019-08-16 21:49
Målskyttar FIBK: Casper Ungh 2, Martin Gustafsson, Victor Löfgren.

Ikväll spelades FIBK:s första träningsmatch för säsongen. För motståndet stod @skovde_ibf på bortaplan, vilka kom till spel med en stark trupp av A-lagsspelare blandat med juniorer. Falköping hade en något tunn trupp där enbart fyra av startspelarna från senaste tävlingsmatchen, kvalet mot Tibro, återfanns.

Man stod ändå upp bra och gjorde en klart godkänd insats. Fokus låg på grunderna i försvarsspelet, vilket i stora drag såg stabilt ut. Man hade dock svårt att få stopp på hemmalagets poängkung Simon Hultman, som låg bakom 7 av deras 9 mål. Av Falköpings offensiv fanns mer att önska. Man kom till en del avslut, men den sista skärpan saknades.

Bäst i bortalaget var Casper Ungh, som var stabil defensivt och ett hot offensivt. Vi tar, trots förlusten, med oss en positiv känsla till fortsättningen.

Härnäst väntar en träningsvecka följt av försäsongscup i Falkenberg.
Pristagare säsongen 18/19
2019-04-20 11:14
I veckan delades pris ut till spelare i FIBK:s herrlag som utmärkt sig.

Pris för bäst närvaro gick, för andra året i rad, till Martin Gustafsson. Av totalt 139 träningar, matcher och övriga samlingar under säsongen deltog han på 120 st (86,3%). Noterbart är han slog tvåan Victor Löfgren med endast ett tillfälle!

Den ärofyllda utmärkelsen Årets spelare tillföll i år målvakten Jesper Johansson. Motiveringen löd att han under hela säsongen presterat på en jämn och hög nivå och många gånger varit tungan på vågen i de jämna matcherna. Han visade också på imponerande mental styrka när han efter att ha missat tre matcher i slutet p.g.a. halsfluss ändå klev rakt in och levererade i serieavslutningen och det efterföljande kvalspelet.
Provträning 23/4
2019-04-14 09:59
Foto: Johan Pettersson
Tisdag 23/4 kl 18.30-20.00 i Odenhallen hålls provträning med Falköpings IBK:s herrtrupp inför säsongen 2019/20. Vi kommer till hösten ha A-lag i division 2 samt U-lag i division 4 (alt. u-lagsserie).

Både nya och gamla spelare är välkomna! Är du intresserad av att komma? Hör av dig till Emil Martinsson på 0722093950 eller emil.martinsson@hotmail.se.
GAMEDAY - KVAL - Redaktionen har fått låna "Lantz" några minuter
2019-03-13 13:42
Sådär gott folk. Idag gäller det! Tibro IBK kommer ikväll till våran hemmaplan för att göra upp i den andra kvalmatchen som är bäst av 3. Som ni alla vet kom ju faktiskt 2:a i serien samtidigt som vi besatte oss på tredjeplats där det skiljde fyra poäng lagen emellan. På försäsongen vann Tibro mot oss utan några svårigheter men när det väl gällde i serien tog vi och besegra laget i två av två matcher. Borta: 3-6 - Hemma: 10-7.

Vi spelare i Falköpings IBK önskar och hoppas att ni tar er till Odenhallen ikväll för att hjälpa oss till seger. Väl mött

Odenhallen, Falköping
19:30, Matchstart

Namn
: Marcus Lantz 
Ålder: 31 år 
Position: Forward 
Favorit mat: Allt som har legat på grillen 
Dryck: Dansk sportdryck 
Låt just nu: Slipknot - All out life 

Snabbfrågor 
Chips - Popcorn 
Öl - Vin 
McDonalds - Max 
Bamse - Lilleskutt 
Katt - Hund 

Du är en man med mycket fritidsintressen och familj på detta, hur har du fått ihop denna säsongen är min stora fråga? Fru, 2 barn, A och U-lag, försäsong, rally och ett intresse i mopeder, får man låna några timmar på ditt dygn? - En alldeles för snäll fru, en farmor som är barnvakt ofta och mycket planering så löser man det. Saker man tycker är roligt hittar man ju oftast tid för, det handlar ju om prioriteringar. 

U-lags serien är över för denna säsongen, lite mindre poäng och alldeles för många insläppta mål mot vad vi tänkte oss, tankar om den serien? - Vi har haft en väldigt tunn trupp till U-laget i år. Men med tiden så har många spelare kommit in i det riktigt bra och utvecklats mycket. Det har varit kul att se den utvecklingen, positivt inför framtiden! Men några poäng till hade ju inte skadat. 

En av de äldre i ett annars väldigt ungt lag, då har du fått kliva in lite som pappa åt oss. Är de något som faller dig naturligt? Jag menar kapten förra säsongen i a-laget och även en del detta året samt alla matcher du spelat i ulaget, du känns som en naturlig frontfigur? - Nja, naturlig frontfigur vet jag inte riktigt men självklart så vill jag driva på alla och vill att alla ska prestera på topp hela tiden. Jag tycker även att det är viktigt med ordning och disciplin på träningar och matcher. 

Hur skulle du förklara din spelstil? Spetsegenskaper osv! - Haha, spetsegenskaper vet jag inte om jag besitter så många, möjligtvis täcka boll med kroppen men det fysiska spelet är något som jag gillar. Att driva på mina lagkamrater i alla situationer brukar jag lägga mycket vikt vid, det ser jag som en bra egenskap. 

Vem har sett hetast ut på träningarna och förtjänar ett extra öga på matchen? - Alla är ju sjukt taggade inför matchen så det är svårt att välja ut någon speciell men Joppe och Johan Sund har sett riktigt vassa ut den senaste tiden. Båda två är riktigt snabba och kan nog snurra upp dom flesta på läktaren så det ska bli kul att se vad dom herrarna kan bjuda på ikväll.
Inför kval 2:3 - Mattias hyllar publiken och hoppas på lika bra stöd imorgon
2019-03-12 11:16
Bilden är inte tagen i dagarna - från säsongen 2011/2012
Vi håller en låg profil inför andra kvalmatchen imorgon då vi kan avgöra. Men det hindrar inte oss från att göra en intervju med Mattias Karlgren som gjort avstamp i sin comeback. 

Odenhallen, Falköping
19:30, Matchstart
Imorgon, Onsdag
Kval 2:3 mot Tibro IBK (0-1 till Fibken i matcher) 

En lång men ack så skön läsning ger vi er Karlgren som ger oss utförliga svar och hoppas på ett fantastisk stöd imorgon så som vi hade i lördags. Njut! 

Namn: Mattias Karlgren
Ålder: 34 år 
Position: Center/Mittgubbe (Vet ju inte riktigt vad Emil kallar det)
Favoritmat: Pestopasta 
Dryck: Loka citron
Låt just nu: Without You - Avicii

Snabbfrågor
Chips - Popcorn
Öl - Vin
McDonalds - Max 
Bamse - Lilleskutt
Hund - Katt 

Comeback och mål direkt hemma mot Säven, följer upp detta med 1+1 i lördagens kvalmatch, hur är känslan att vara tillbaka i FIBKEN?
- Känslan är väldigt god! Vi har ett riktigt gött go i laget och det har varit väldigt lätt att komma in i gruppen. Tycker vi har en fantastisk stämning i laget och det är otroligt roligt att vara en del av det. Det är otroligt roligt att vara tillbaka i moderföreningen och även att få till ett positivt kval i slutet av säsongen hade man ju bara kunnat drömma om!

Du har tagit över tröja nr 76, som har burits av ingen mindre än Jan "Kuben" Ekman. Den tröjan innehar ett stort ansvar, hur känns det?
- Oj, ja det är ju inte vem som helst som haft den tröjan innan. Det känns mycket ärofyllt att få bära Kubens tröja, och jag ska göra allt för att inte göra honom eller laget besviken. Kuben är ju känd som en stark målskytt så jag får väl försöka axla den rollen så gott det går.

Hur skönt var de att vinna första matchen i bäst av 3 mot Tibro? Hallen kändes fullast och FT-sporten noterade 266 personer på läktaren, hur skall vi få med oss allt stöd vi kan till hallen imorgon? 
- Det var en magisk känsla när slutsignalen ljöd. Tycker vi stundtals gör en bra match, men att vi sedan går ner oss lite för mycket. Men i det stora hela tycker jag att vi är det bättre laget, helt klart, sen vill man ju ge Tibro stort cred för den stämningen som vi fick uppleva i lördags, det var en bra inramning. Samtidigt tror jag att det kommer vara ännu bättre tryck och inramning på onsdag. Det är ju sådana här matcher vi spelare tränar för och som publik i detta läget måste det bli något alldeles extra! Är övertygad om att den publik vi hade med oss i lördags kommer vara lika fantastiska nu när vi har hemmaplan!

Hur skulle du förklara din spelstil? Spetsegenskaper osv!
- Svår fråga. Spelförståelsen och tekniken lyfter jag lite extra även om det var bättre förr. Spelstilen är väl i grunden ganska enkel sen är jag ju varken löpstark eller snabb så det försöker jag kombinera med smartes och lugn med bollen. 

Vem har sett hetast ut på träningarna och förtjänar ett extra öga på matchen?
- Jesper i målet gjorde ju en riktigt bra första match och har sett het ut även på träningarna. Sen måste jag även nämna vårt första backpar, Casper Ungh och Pontus Lennartsson. Casper har ett skönt lugn i sitt spel och ger trygghet för hela laget. En personlig favorit i Pontus tycker jag sista tiden varit helt magnifik. Grym bollbehandling och en grym blick för spelet. Var tillsammans med "Tony" fantastisk bra i lördags. Njut på onsdag av Lennartssons spel! 


Tack Mattias!
Kan vi få spela inför en fullsatt Odenhallen? Det märker vi. Hoppas att just DU befinner dig på plats!
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 15/9 15:00
3 - 5  
Lör 7/9 13:20
3 - 8  
Sön 1/9 13:00
4 - 1  
Sön 25/8 10:00
7 - 4  
Lör 24/8 15:00
6 - 3  
Lör 24/8 11:00
7 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
 
Våra sponsorer