Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Falköpings IBK
Innebandy
Herrlag

Välkommen!
Välkommen till Falköpings IBK:s herrlag. Vi spelar säsongen 2018/19 i division III Västergötland.
VP inför Elfhög
2018-12-14 16:43
En mycket tuff fredagsuppgift för vårat A-lag, gästande Elfhög som vi hade i premiären är inne i en väldigt bra period. Vi får hoppas på att vi får med oss tre poäng från denna match. Samtidigt som A-laget spelar åker vårat U-lag till Mariestad för att spela. 6 poäng?

Matchstart, 19:30
Odenhallen, Falköping

Faktaruta
Namn: Viktor Pettersen 
Ålder: 23 
Position: Back 
Favorit mat: Mammas mat 
Dryck: Loka Päron 
Låt just nu: Blue - Dzeko 

Snabbfrågor 
Chips - Popcorn 
Öl - Vin 
McDonalds - Max 
Bamse - Lilleskutt
Katt - Hund 
 
Vinst senast mot säven i sudden. Två mål med 6 spelare på plan räddar upp till förlängning, hur känns de inför Elfhög med en uppåt gående trend? Det känns bra. Mycket bra tempo på träningarna med ett gott humör samt moralen känns stark.

Serien vänder, Premiärmotståndaren Elfhög gästar Odenhallen! Halva säsongen spelad och vi ligger på övre halvan, hur känns de efter förra sejouren i trean? Vi var inte samspelta alls på samma sätt som vi är i år. I år så har kedjorna hittat varandra och syns i tabellen. Stark försäsong ligger också grunden.

Hårdskjutande right back, vart ser du dina styrkor i ditt spel? Man kanske inte gör så mycket poäng men sliter alltid i försvaret och försöker sitta på så många skottäck som möjligt.

Sista matchen före juluppehållet, sedan blir de match igen 11:e januari borta mot Fritsla. Den längsta borta matchen för vår del denna säsongen samt förlust hemma, vad tror vi om den matchen?
Med lite ledighet och mycket julmat tror jag vi åker på bortamatch mer revanschsugna än vanligt!

Vem har sett hetast ut på träningarna och förtjänar ett extra öga på matchen? Casper Ungh har hittat tillbaka till sitt spel riktigt bra efter comebacken. Victor Löfgrens löpningar kan bli farliga också. Dom gubbarna gör poäng i matchen!
Uppsnack med "Sebbe" inför kvällens match
2018-11-30 12:54
Matchstart, 19:30
Nårunga Sporthall, Vårgårda

Efter ett tungt poängtapp enligt laget så har vi åter dags för nästa match, borta mot Sävens BK. De kommer bjudas på kamp, då Säven gjort väldigt få mål, men även släppt in tredje minst mål i serien som Jumbo!
Kvällens intervjuoffer, en kille med hjärta av guld, positiv energi också alltid ett leende på läpparna. Har ni inte redan listat ut vem jag pratar om så ger jag er den unge men ack så rutinerade, Sebastian Bhiladvala!

Faktaruta
Namn: Sebastian Bhiladvala 
Ålder: 22 år
Position: Toppforward 
Favorit mat: Spaghetti al olio med prosciutto 
Dryck: Markus Lundéns Riesling 
Låt just nu: Shotgun - George Ezra 

5 Snabba 
Chips - Popcorn 
Öl - Vin 
McDonalds - Max 
Bamse - Lilleskutt 
Katt - Hund 


Vinst i sudden senast, efter vi tappat en 3-0 ledning, vad behöver vi ändra borta mot säven för att plocka 3 pinnar? - Det var lite tungt att vi inte fick med oss alla 3 pinnar, men ändå starkt att vända och vinna i sudden. Vi ska fortsätta att sätta vår starka defensiv och bli ännu effektivare i offensivzon. Jag tror att det är viktigt att få upp ett bra tempo och använda alla 5 spelare i anfall. Vi har flera riktigt duktiga femmor och alla måste se till att steppa upp det en nivå så ska vi se till att plocka med oss 3 pinnar.

Säven borta imorgon, vad vet vi om dem denna säsongen? Förutom att de startat lite knackigt? 
- Jag är faktiskt lite överraskad över deras mindre bra start. De som känner mig vet att jag har ganska dålig koll på förändringar som sker i de olika lagen runt om kring. Jag tror att de kommer vara inställda på 60 minuters hårt jobb imorgon och vi får helt enkelt se till att vara lika taggade. Tidigare år har de haft några riktigt fina lirare men om vår defensiv sitter så ska vi kunna lösa det. 

0+5 har hamnat lite i skymundan borta mot Trollhättans FF, har du gått och blivit en playmaker? - Efter att ha lirat med bröderna Martinsson i några år så plockar man upp ett och annat. Jag betvivlar dock att vi får se likande siffror, jag brukar ha rätt mycket tunnelseende i offensivzon. Men en riktigt smörig ass hatar man inte. 

Om du, som musikaliskt intresserad person skulle välja 3 låtar att ha som pepplåtar, vilka skulle dessa vara? - Oh bra fråga! Det är viktigt att ha en skön blandning, vi får börja med Don’t stop believin’, det är få låtar som kan få ett gäng brunstiga grabbar att sjunga så högt och falskt samtidigt. Sen får vi gå vidare och ta ’Till I Collapse med Eminem, ingen förklaring behövs. Sist men inte minst tar vi Fill me in - AFTR:HRS Mixcut med Loud Luxery, runt 45 sekunder in blir det riktigt magiskt. 

Vem har sett hetast ut på träningarna och förtjänar ett extra öga på matchen? - Johan Sund ser riktigt fin ut, släng ett getöga i statistiken imorgon så kommer hans namn garanterat att stå!
Snack med Hannes inför Tibro
2018-11-20 22:47
Matchstart, 19:30
Sporthallen, Tibro

Dags för bortamatch i Tibro, en veckomatch, lillördag, häng med och fira den med oss! Vi ger er en liten aptitretare i Hannes Göransson!

Faktaruta
Namn: Lars Hannes Göranson 
Ålder: 19 
Position: Vänsterforward 
Favorit mat: Korvstroganoff med ris 
Dryck: Coca Cola 
Låt just nu: Baby Shark - Pinkfong

5 snabba
Chips - Popcorn 
Öl - Vin 
McDonalds - Max 
Bamse - Lilleskutt 
Katt - Hund 

Skara var starka i derbyt, kan du återspegla matchen? - Vi visste redan innan att matchen skulle bli tuff, vilket den blev… Däremot tycker jag att vi öppnar starkt genom att skapa en hel del bra målchanser. Tyvärr förvaltas dessa inte på rätt sätt. Att det står 2-0 till Skara efter period 1 är inget som vi ska vara missnöjda över. Period 2 = SLARV (trots ställningen 4-1 till Skaras fördel inför den avslutande perioden). I den tredje perioden är vi mentalt instabila och Skara kan enkelt se till att slutresulatet blir 10-3. 

Tajt spelschema nu, A-laget spelar Imorgon onsdag borta mot Tibro, söndag hemma Smedjan och fredag borta säven. Mellan detta skall vi även klämma in tre ulagsmatcher och träningar! Hur känner du för denna uppgiften? - Kul med mycket innebandy! Gäller att samtliga förbereder sig ordentligt för att orka prestera på topp.   

Tankarna om Tibro borta? Ett lag vi mött på försäsongen och som vi tyvärr förlorade mot, dags för revansch? - Självklart dags för revansch. Hittills har Tibro presterat bra och därför gäller det att vi presterar på topp för att utmana. Jag förväntar mig att Tibro tillsammans med oss bjuder på en sevärd match. 

Du har steppat upp din poängskörd i år, gör många viktiga poäng och är involverad i mycket, hur känns de för egen del? - Det känns givetvis kanon att kunna bidra offensivt också iom. att jag har en såpass defensiv spelstil. Vi har definitivt börjat hitta varandra bättre i vår kedja och därmed börjat producera. 

Vem har sett hetast ut på träningarna och förtjänar ett extra öga på matchen? - Philip Fåglum Karlsson har sett rykande het ut på träningarna och kommer med största sannolikhet bjuda på en riktig show imorgon
Victor Löfgren i uppsnacket inför Skara imorgon på hemmaplan
2018-11-14 21:44
Imorgon gästar serieledarna och topptippade Skara IBK oss i Frejahallen. Dem har ännu inte tappat ett enda poäng och kommer till morgondagens match med en målskillnad på 55-16. Tufft motstånd helt enkelt!

Matchstart, 19:45
Frejahallen, Falköping

De båda Tvåstad lagen, Elfhög och Trollhättans FF mötta och besegrade på bortaplan. En av förra säsongens gigant och antagligen den viktigaste spelaren även i år får sig några frågor att svara på, Vi ger er Victor Löfgren!

Faktaruta
Namn: Victor Löfgren 
Ålder: 28 
Position: Back 
Favoritmat: Kyckling & ris 
Dryck: Vatten 
Låt just nu: Remember the name - Fort minor

5 Snabba 
Chips - Popcorn 
Öl - Vin 
McDonalds - Max 
Bamse - Lilleskutt 
Katt - Hund

Seger 5-8 borta mot Trollhättans FF senast, alla resor till Trollhättan gjorde, återberätta gärna matchen!
Vi börjar matchen lite halvskakigt, men blir successivt bättre ju längre matchen lider. Det var riktigt jämnt i två perioder och sen lyckas vi rycka ifrån med ett par mål. Trollhättan har en liten anstormning i slutet av matchen som vi löser med en bra defensiv. 

Seriefavoriterna Skara IBK gästar på den ovanliga tiden 19:45 imorgon Torsdag i Frejahallen, vad tror du om matchen? Ska bli riktigt kul att möta Skara. Dom har ju inlett serien ruskigt bra. Det kommer nog bli en riktigt tempofylld och rolig match att spela och att titta på. 

Vad blir det viktigaste för FIBKEN att tänka på rent spelmässigt för att kunna få med sig poängen? Våran defensiv kommer bli en viktig del. Gäller att sätta den samt att vara effektiva framåt då dom släpper till väldigt lite mål. 

Bland de bästa om inte den bästa på att täcka skott i serien, vad är din hemlighet till att alltid hamna rätt? Att verkligen vilja täcka skott helt enkelt. Har väl kanske mycket "gratis" som gammal målvakt också. Se till att vara noggrann på var och hur man sitter. 

Vem har sett hetast ut på träningarna och förtjänar ett extra öga på matchen? Då säger jag hela kedjan med Martin, Hannes och Jonathan. Med ett utropstecken på Hannes Göransson. Han har sett riktigt stark ut i poängproduktionen och sitt hårda jobb över hela banan.
Intervju med "Joppe" inför Trollhättans FF på bortaplan
2018-11-01 21:18
Fredag imorgon och då innebär det seriematch. Denna gång skall vi rulla mot Trollhättan för andra gången, senast var det Elfhög i seriepremiären och då blev det vinst. Denna gång är det jumbon Trollhättans FF som står på motståndarsidan.

Matchstart, 19:30
Torsbohallen, Trollhättan


Seger 11-3 mot Hjälmared senast så tar vi oss ett snack med Jonathan Svensson. En av många som trädde fram och gjorde de svårt för FBC Hjälmared!

Namn: Jonathan "Joppe" Svensson
Ålder: 22 
Position: Forward 
Favoritmat: Farmors köttfärslimpa 
Dryck: Öl 
Låt just nu: Snow - Red Hot Chili Peppers 

5 Snabba: 
CHIPS - Popcorn 
ÖL - Läsk 
McDonalds - MAX 
BAMSE - Lilleskutt 
Katt - HUND 

Seger senast mot Hjälmared, islossning för eran kedja, 11p ihop! Hur kändes de? 
Det kändes riktigt gött, var skönt att det äntligen lossnade för oss samtliga i vår kedja. Skönt o hänga några baljor igen!
Hur gick tankarna när brandlarmet gick i periodpaus två? Bra tryck i discot med rökmaskin! Ja det blev ju lite längre paus inför tredje där. Tankarna var la bara att fortsätta fokusera på att stänga matchen och pumpa vidare i vårat tempo. Det visade sig också att vi gjorde. Det var bra att vi körde en liten uppvärmning för att komma igång igen. Trollhättans FF står på schemat på fredag 19:30 i torsbohallen. Vad tror/vet du om motståndarna?
Jag har ganska dålig koll på lagen i vår serie överlag. Vet att Trollhättans FF har några killar som brukar göra en hel del poäng, så det är bara att hålla koll på dessa. Vem har sett hetast ut på träningarna och förtjänar ett extra öga på matchen? 
Har ju endast kört ett pass denna veckan, men det jag såg i tisdags så såg Fåglum riktigt vass ut!
 
Våra sponsorer