Glädje • Respekt • Gemenskap • Utveckling

Välkommen till Falköpings IBK!

Om du vill bli medlem i vår förening, klicka då här!
FIBK:s ungdomslag 2021/2022
2021-09-11 13:01

Klubbdag 30/9
2021-09-07 16:24

En ny säsong närmar sig! Kanske är det dags att köpa lite nya kläder, klubbor eller annan innebandyutrustning? Torsdag 30 september bjuder FIBK tillsammans med Klubbhuset in till klubbdag i Frejahallen. Vi vill hälsa alla medlemmar varmt välkomna!

Rapport från årsmötet
2021-06-20 14:20

I söndags gick FIBK:s årsmöte av stapeln. På grund av coronapandemin genomfördes det i år i digital regi.

Deltagarna kunde se tillbaka på ett år då verksamheten starkt präglats av covid-19. Tävlingssäsongen stängdes ner i oktober, innan den ens hunnit börja för flera lag. Träning för ungdomarna har kunnat fortgå, men med restriktioner och särskilda åtgärder för att minska smittorisk.

Med tanke på de svåra förutsättningarna har vi trots allt haft ett relativt lyckat 2020/2021. Klubben har ökat i medlemsantal, främst bland de allra yngsta. Glädjande är också att tjejlaget som startades upp förra året nu fortsatt träna regelbundet. Även på den ekonomiska fronten ser det bra ut och vi kunde visa upp ett starkt positivt resultat. En stor bidragande orsak till detta var minskade kostnader p.g.a. pandemin avseende domararvoden, hallhyror, m.m.

Budget och verksamhetsplan för 2021/2022 fastställdes av årsmötet. Noterbart är att beslut togs om minskade avgifter för alla aktiva spelare kommande säsong. Detta som kompensation för den begränsade verksamheten under 2020/2021.

I styrelsen omvaldes Marcus Lantz och Samuel Rundin som ledamöter på två år. Lennart Rundin (ledamot, kassör) och Sofia Metso (suppleant) tackade för sig. Tyvärr har inte valberedningen hittat någon att ersätta dem, varför dessa poster i nuläget är vakanta. Nu väntar därför ett fortsatt arbete med att leta efter kandidater. Förhoppningen är att kunna tillsätta dessa poster vid ett extra årsmöte senare i sommar.

Är du intresserad eller tror du vet någon som skulle passa i rollen som kassör eller suppleant i styrelsen? Hör gärna av dig till falkopingsibk@hotmail.com, så berättar vi mer!

Vi vill önska alla medlemmar en riktigt bra sommar -  nu hoppas vi på en mer normal innebandysäsong 2021/2022!

Årsmöte 13/6
2021-05-17 19:00

Söndag 13/6 kl 17:00 bjuder Falköpings IBK in alla medlemmar till årsmöte.

Mötet kommer i år hållas digitalt via Google Meet. Anmälan görs på denna länk och en inbjudningslänk till mötet kommer att skickas ut till de registrerade medlemmarna några dagar i förväg.

Eventuella motioner skall skickas in till falkopingsibk@hotmail.com senast söndag 30/5.

Möteshandlingar publiceras på hemsidan under fliken Dokument inför mötet.

Åter möjligt för ungdomar att träna innebandy
2021-01-23 15:25
Nyligen meddelade regeringen att det från och med 25 januari råder lättade restriktionen avseende ungdomars idrottande. Man säger bland annat att aktiviteter inom föreningslivet, som kan genomföras utan ökad risk för smittspridning, bör fortgå i så stor utsträckning som möjligt om föreskrifterna och allmänna råd kan följas (länk). Bakgrunden till beslutet är en rekommendation från Folkhälsomyndigheten, som menar att motion är viktigt för folkhälsan och träning är en prioriterad verksamhet även under pandemin, särskilt för barn och unga. Med tanke på motionens betydelse för barn och ungas hälsa bedömer de att träning kan ske i enlighet med föreskrifter och allmänna råd (länk).

Svenska Innebandyförbundet uppdaterade följaktligen sina rekommendationer till oss klubbar, och säger att träning för ungdomar födda 2005 och senare kan bedrivas så länge region, kommun och hallägare tillåter detta (länk). Falköpings kommun går på samma linje, och öppnar upp sina idrottsanläggningar för föreningar som bedriver ungdomsidrott från och med nästa vecka (länk).

Från Falköpings IBK:s håll ser vi i grunden positivt på dessa beslut – vi vill att våra ungdomar ska ha möjlighet att utöva sina fritidsaktiviteter och få en meningsfull och hälsosam fritid. Samtidigt känner vi en viss oro för smittoriskerna med att åter samla barn från olika skolor på samma plats, men litar på den samlade bedömningen från ovan nämnda instanser.

Styrelsen kan därför meddela att det från och med måndag 25 januari åter går bra att bedriva träningar inomhus för våra ungdomslag, förutsatt att ansvariga ledare känner sig trygga med att göra detta. Ingen tvingas att starta upp i detta skede, men klubbens rekommendation är att det görs, så länge råd och rekommendationer kan följas.

Vid träning gäller följande:
• Aktiva och ledare ska stanna hemma om de känner minsta symtom eller på annat sätt inte känner sig helt friska
• Ombyte hemma före och efter träning
• Vistas i hallen så kort tid som möjligt
• Välj övningar som minimerar fysisk kontakt
• Undvik all fysisk kontakt som inte är en del av spelet
• Föräldrar ska lämna sina barn vid dörren och ej vistas i hallen
• Vid skifte av lag väntar man utanför hallen eller i korridor och beträder inte planen förrän laget som tränar innan är av
• Håll avstånd och undvik trängsel i dörrar och korridorer

Vid frågor, kontakta falkopingsibk@hotmail.com.

Hälsningar,
Styrelsen Falköpings Innebandyklubb