Glädje • Respekt • Gemenskap • Utveckling

Välkommen till Falköpings IBK!

Om du vill bli medlem i vår förening, klicka då här!
Åter möjligt för ungdomar att träna innebandy
2021-01-23 15:25
Nyligen meddelade regeringen att det från och med 25 januari råder lättade restriktionen avseende ungdomars idrottande. Man säger bland annat att aktiviteter inom föreningslivet, som kan genomföras utan ökad risk för smittspridning, bör fortgå i så stor utsträckning som möjligt om föreskrifterna och allmänna råd kan följas (länk). Bakgrunden till beslutet är en rekommendation från Folkhälsomyndigheten, som menar att motion är viktigt för folkhälsan och träning är en prioriterad verksamhet även under pandemin, särskilt för barn och unga. Med tanke på motionens betydelse för barn och ungas hälsa bedömer de att träning kan ske i enlighet med föreskrifter och allmänna råd (länk).

Svenska Innebandyförbundet uppdaterade följaktligen sina rekommendationer till oss klubbar, och säger att träning för ungdomar födda 2005 och senare kan bedrivas så länge region, kommun och hallägare tillåter detta (länk). Falköpings kommun går på samma linje, och öppnar upp sina idrottsanläggningar för föreningar som bedriver ungdomsidrott från och med nästa vecka (länk).

Från Falköpings IBK:s håll ser vi i grunden positivt på dessa beslut – vi vill att våra ungdomar ska ha möjlighet att utöva sina fritidsaktiviteter och få en meningsfull och hälsosam fritid. Samtidigt känner vi en viss oro för smittoriskerna med att åter samla barn från olika skolor på samma plats, men litar på den samlade bedömningen från ovan nämnda instanser.

Styrelsen kan därför meddela att det från och med måndag 25 januari åter går bra att bedriva träningar inomhus för våra ungdomslag, förutsatt att ansvariga ledare känner sig trygga med att göra detta. Ingen tvingas att starta upp i detta skede, men klubbens rekommendation är att det görs, så länge råd och rekommendationer kan följas.

Vid träning gäller följande:
• Aktiva och ledare ska stanna hemma om de känner minsta symtom eller på annat sätt inte känner sig helt friska
• Ombyte hemma före och efter träning
• Vistas i hallen så kort tid som möjligt
• Välj övningar som minimerar fysisk kontakt
• Undvik all fysisk kontakt som inte är en del av spelet
• Föräldrar ska lämna sina barn vid dörren och ej vistas i hallen
• Vid skifte av lag väntar man utanför hallen eller i korridor och beträder inte planen förrän laget som tränar innan är av
• Håll avstånd och undvik trängsel i dörrar och korridorer

Vid frågor, kontakta falkopingsibk@hotmail.com.

Hälsningar,
Styrelsen Falköpings Innebandyklubb

Uppdaterade coronadirektiv
2020-11-02 10:00
På grund av den ökade smittspridningen i regionen införs ytterligare anpassningar av vår verksamhet.

Matcher:
  • Samtliga innebandymatcher fram till och med 19 november ställs in. Detta kan komma att förlängas.
  • Huruvida dessa matcher kommer spelas senare vet vi inte för tillfället. Frågan ligger i slutändan hos Västergötlands Innebandyförbund, och när klubben har mer information kommer detta kommuniceras ut till ledarna.
Träningar - senior (spelare födda 2004 och tidigare):
  • Seniorverksamheten är tills vidare inställd
Träningar - ungdom (spelare födda 2005 och senare):
  • Träningar fortsätter, men med extra åtgärder för att minska risken för smittspridning
  • Omklädningsrum är stängda och ombyte sker hemma.
  • Föräldrar ska i allra möjligaste mån lämna sina barn i dörren och inte vistas inom idrottsanläggningen.
  • Vuxna ska i allra möjligaste mån bara skjutsa sina egna barn.

Informationen uppdateras löpande utifrån rådande förutsättningar. Vid frågor, kontakta oss via mail på falkopingsibk@hotmail.com.

Vänliga hälsningar,
Styrelsen Falköpings IBK
Anmälan till Falköpings IBK - Fritsla IF
2020-10-20 19:00
Matchen spelas fredag 23 oktober 2020 klockan 19:30 i Odenhallen, Falköping. Maximalt 50 personer är tillåtna i publiken. Entréavgiften är 50 kr och gäller alla.

För att säkra din plats anmäler du dig nedan. Anmälan gäller inträde för en person och ska innehålla namn och telefonnummer för att möjliggöra smittspårning. Det går EJ att inkludera flera personer i samma anmälan. Anmälan stängs klockan 17:30 på matchdagen, alternativt när gränsen på 50 personer uppnåtts. Om platser återstår kan eventuella kvarvarande biljetter lösas på plats. Vi vill uppmana till att komma i god tid till matchen för att undvika köbildning.

Vid frågor, kontakta oss på falkopingsibk@hotmail.com
Stöd FIBK - bonus till alla!
2020-09-07 18:21
Stadium har kopplat ihop sitt medlemsprogram för privatpersoner med Stadium Team Sales bonuskoncept för föreningar. Detta innebär att alla köp som föreningens medlemmar gör på Stadium ger dels bonus till dig som medlem men även till föreningen.

För att stödja din förening behöver du vara medlem på Stadium och göra ditt val av förening under Mina Sidor på stadium.se. För att logga in på Mina Sidor klicka här.

Som Team Sales-förening får vi upp till 10% i bonus på alla inköp, plus 3% extra bonus på varumärket Unihoc. Genom att handla på Stadium stöder du alltid föreningen med 3% extra i bonus och bidrar även till märkesbonus. För maximal effekt, uppmana gärna släkt och vänner att också stödja föreningen på detta sätt.
Klubbkväll 1/9
2020-08-13 18:04
Tisdag 1 september kl 18-20 är det klubbkväll i Frejahallen. Då har alla medlemmar möjlighet att beställa ur klubbkollektionen.

Vi kommer självklart anpassa oss efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.
Pojkar 2010, 02/04 10:23
Innebandyskola 2013/2014, 02/04 07:37