Samling:18:00
Kval väntar efter femte raka
2022-03-20 11:52

Falköpings IBK - FBC Hjälmared 11-6 (2-2, 4-0, 5-4)

På fredagen var det FBC Hjälmared som gästade Frejahallen. Vid vinst skulle FIBK säkra kvalplatsen. Bortalaget inledde bäst och hade både 0-1 och 1-2 mot ett lite krampaktigt Falköping. I andraperioden tog FIBK dock tag i taktpinnen och gick upp till 6-2. En viss nervositet återkom i början av tredje, när Hjälmared reducerade två gånger om, men FIBK kunde samla sig och vinna en svängig period med 5-4 vilket gav slutsiffrorna 11-6. Tremålsskytten Martin Gustafsson fick guldhjälmen. Noterbart är också att Albin Kalén via sitt mål med mindre än en minut kvar att spela säkrade segern i seriens poängliga. 51 mål och 25 assist, ett imponerande facit 👏

FIBK slutar därmed tvåa i tabellen, 7 poäng efter välförtjänta seriesegrarna Fröjered. Härnäst väntar kval mot trean Tibro, med start redan på tisdag. Mer info om kvalet kommer inom kort!