SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Falköpings IBK
Glädje • Respekt • Gemenskap • Utveckling

Välkommen!

Välkommen till Falköpings IBK:s herrlag. Vi spelar säsongen 2024/25 i division III.

Dennis och Marcus kompletterar ledarstaben
2024-05-31 18:30
Marcus Lantz, Mattias Svensson och Dennis Vallin Lans.

I måndags blev det officielt att Mattias Svensson tar över som huvudtränare. Vi kan nu även presentera två nya namn i ledarstaben - båda med rollen som spelande assisterande tränare.

 

Först ut är Marcus Lantz. Marcus har under många år varit en del av herrtruppen och blivit en riktig kulturbärare. Vid sidan om detta är han också tränare för klubbens pojklag födda 2012, där sonen Olle spelar. Vi är glada att han nu även kommer ha en roll i herrlaget. Med energi, kommunikation och ledaregenskaper blir han en viktig kugge i staben och gruppen. Marcus själv kommenterar:

 

Ser det som en rolig och utvecklande utmaning. Känns roligt att få vara med på omstarten av FIBK.

 

Vi har också det stora nöjet att välkomna Dennis Vallin Lans tillbaka till moderklubben! Dennis kom upp i A-laget 2011, som 16-åring, blev snabbt en tongivande spelare och presterade på bra nivå i många år. Detta väckte intresse från klubbar högre upp i seriesystemet, och han lämnade för nya utmaningar i Skövde IBF och IBK Lidköping. Nu är han alltså tillbaka i FIBK, och kommer förutom att spela även finnas med i ledarstaben. Med sina taktiska kunskaper och erfarenhet från division 1 kommer han bli en värdefull resurs och en förebild för ungdomarna. Så här säger Dennis om återkomsten:

 

Efter 8 år i andra klubbar så ska det bli riktigt kul att komma tillbaka. Dessutom i ny roll som ska bli riktigt spännande och givande!

 

 

Mattias Svensson ny huvudtränare för herrlaget
2024-05-27 18:30

Falköpings IBK är glada att presentera Mattias Svensson som ny huvudtränare för klubbens herrlag. Mattias, som är bosatt utanför Tidaholm, är en välmeriterad ledare och har tränat lag på både dam- och herrsidan i klubbar som Fröjereds IF, Mullsjö AIS och Skövde IBF. För den som kan sin FIBK-historia är dock detta inte någon ny bekanskap. Innan tränarkarriären var Mattias spelare, närmare bestämt målvakt, och var från slutet av 80-talet och ett decennium framåt del av den grupp som startade upp Falköpings IBK. Nu, 25 år senare, sluts cirkeln, när han är tillbaka som tränare. Kontraktet är skrivet på 1+1 år. Mattias säger så här om sitt nya uppdrag:

 

Känner mig väldigt glad och inspirerad över att vi hittat en lösning som känns rätt. Gick egentligen i "innebandypension" efter säsongen 2022/23 och kände mig "mätt" på innebandy. Har följt min gamla klubb på avstånd och har starka känslor för föreningen och de skall bli kul att skapa Falköping IBK 2.0. Vårt ID kommer vara att bli ett "framåtlutat" lag med hög arbetskapacitet. Den innebandy jag står för är fartfylld och energifull och det är något jag vill överföra på min gamla moderklubb.

 

I och med detta kommer Emil Martinssons tid i ledarstaben för herrlaget till sitt slut, efter 10 raka säsonger vid rodret. Emil, som dock kommer finnas kvar i andra roller inom klubben även fortsättningsvis, kommenterar detta på följande sätt:

 

Det är rätt läge för en ny röst att ta över, och jag är riktigt glad över att det är Mattias som blir den personen. Med sin erfarenhet av att bygga grupper och utveckla spelare, kombinerat med hans bakgrund inom FIBK, känns detta som en perfekt lösning. Jag ser fram emot att följa laget från läktaren i höst!

 

Vi kommer framöver släppa mer information om ledarstaben.

Referat: Falköpings IBK  - Tibro IBK 
Kvalet slutade i besvikelse
2022-04-01 23:00

Falköpings IBK - Tibro IBK 7-10 (2-2, 1-4, 4-4)

Referat: Tibro IBK  - Falköpings IBK 
Missräkning i match 2
2022-03-27 13:55

Tibro IBK - Falköpings IBK 10-5 (3-1, 2-2, 5-2)

Referat: Falköpings IBK  - Tibro IBK 
6-3 till FIBK i första kvalmatchen
2022-03-23 19:24

Falköpings IBK - Tibro IBK 6-3 (2-1, 0-1, 4-1)

Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Hem, 26/04 19:09 
Hem, 17/09 18:00 
Hem, 16/09 11:00 
Hem, 27/05 17:32 
Hem, 04/05 18:25 
 
Våra sponsorer