Samling:15:30
Missräkning i match 2
2022-03-27 13:55

Tibro IBK - Falköpings IBK 10-5 (3-1, 2-2, 5-2)

Tibro vann lördagens returmöte, vilket innebär att vi får en tredje och avgörande match i Frejahallen på torsdag.

Om det föregående mötet var tillknäppt och avvaktande var denna match en mer öppen historia. Falköping inledde målskyttet genom Kasper Abrahamsson med ett skott lågt i bortre. Tibro kvitterar när vi tappar markering på ett frislag. Falköping för spelet, men har svårt att komma till avslut och när avsluten väl kommer är de sällan på mål. Tibro drabbas av en utvisning mitt i perioden. Helt okej PP av Falköping, man är nära ett par gånger, men Tibro reder ut det och får lite energi. Man tar ledningen för första gången i matchserien efter 14:33 när man hittar ett instick i slottet. FIBK kan så när svara omgående när Elias Jonsson får öppet mål, men han får inte alls till avslutet. Istället gör Tibro 3-1 - återigen ett instick, denna gång sparkas bollen in i mål men domarna väljer att godkänna det.

Falköping har fortsatt mycket boll i andra, men hemmalaget känns farligare. Tibro täcker ner FIBK:s skott, medan Tibros skott går igenom. 4-1 kommer via ett slumpskott från kanten som inte såg otagbart ut. FIBK svarar via Martin Gustafsson som lossar utifrån med bra trafik framför kassen. Man får sedan en ny chans i PP, och denna gång sitter bollen. Albin Kalén håller sig framme på en stolpretur. Därpå följer en period där båda lagen har flera lägen och utan problem hade kunnat göra ett par mål var. 4-3 ser ut att stå sig, men med 10 sekunder kvar kommer ytterligare ett slumpskott från kanten som seglar in i nät - 5-3.

FIBK får en perfekt start på period 3 när Kalén styr in 5-4 i första bytet. Där var dock det roliga slut. Tibro kommer in i ett stim där varenda skott sitter och gör tre snabba mål. 8-4, time out och målvaktsbyte i FIBK. Det blir aldrig riktigt spännande efter detta. Falköping trycker på, men det är Tibros eftermiddag. Man har en effektivitet och noggrannhet som FIBK saknar idag. 10-5 slutar matchen.

Nu är matchserien utjämnad och vi får ladda om för en avgörande final på torsdag 19:30. Stort tack till alla supportrar på plats! Hoppas ni kan komma igen på torsdag.