Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Falköpings IBK
Innebandy
Herrlag

Borås IBF
11 - 4
Falköpings IBK
Borås IBF11 - 4Falköpings IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 16 november, 13:00
Plats:Daltorphallen, Borås
Serie:Div2 Herr   Tabell >>
Samling:11:45
Den tunga sviten fortsätter
2019-11-18 17:37
Foto: Borås IBF Instagram (@borasibf)
Borås IBF - Falköpings IBK 11-4 (3-0, 2-3, 6-1)
Ny match på lördagen, denna gång begav vi oss till knallarnas stad för att möta Borås IBF. Ett lag som inlett med fem förluster, bytt tränare och därefter vunnit två raka. Vi förväntade oss således en tuff match mot ett lag med bra form och självförtroendet på topp, vilket skulle visa sig stämma.

Huvudfokus i bortalägret var att spela ett kompakt försvarsspel, täcka mycket skott, minimera farliga bolltapp samt hålla uppe energin i laget för att undvika de stora dipparna vi haft problem med det senaste. Detta gör vi bra inledningsvis. Borås har mycket boll, men spelar mest runt utmed sargen och kommer inte till några klara lägen. Vi kommer till omställningar när vi lyckas lösa hemmalagets press, men får inte till avsluten. Borås gör 1-0 efter att vi tappat boll på mittplan. Vi får ett powerplay kort därefter, men kommer inte till några större farligheter, bortsett från två skott utifrån som båda missar målet. 2-0 kommer via ett skott från kanten som slinker in på förstastolpen. En dryg minut senare slår vi bort bollen i egen zon till en hemmaspelare som som trycker in 3-0 i krysset. Borås är visserligen klart det bättre laget i perioden, men tre bollars underläge kändes väldigt tungt. Skottstatistik 7-0(!). Att vi inte får till ett enda skott på mål med de möjligheter vi har är under all kritik.

Vi inleder andra bättre. Mattias Karlgren skjuter (för en gångs skull skjuter vi direktskott) och Johan Sund håller sig framme på returen, 3-1. Även 3-2 kommer ett par minuter senare, när Sund spelar in till Sebastian Bhiladvala i slottet. I detta läge är vi på gång och trycker på för en kvittering. En Boråsspelare stoppar en långboll med armen, men domarna missar tyvärr den. Istället får vi själva en tvåa för slag när vi hamnar på efterkälken i en kontring, inget att snacka om. I powerplay kan Borås utöka till 4-2 i en tilltrasslad situation när vi inte får undan bollen. Även 5-2 kommer, detta efter att vi ger bort bollen som sistagubbe till två fria Boråsare som ensamma med Erik Häreskog inte gör något misstag. Vi kan dock snabbt replikera när Karl Johansson hittar in med en fin passning till Kasper Abrahamsson som snabbt vänder om och skjuter in 5-3. Detta resultat står sig till periodvilan trots bra lägen, bland annat ett öppet mål för Bhiladvala. Skott på mål 11-9.

Vi inleder tredje i boxplay, efter att ha fått en tvåa sent i andra. När vi hamnat fel i positionerna kommer Borås till avslut från nära håll och domaren väljer efter några sekunders tvekan att blåsa mål. Tyvärr visade videon efteråt att bollen aldrig var över linjen, vilket såklart känns tungt. Efter detta mål gick luften ur oss. Vi tappar på nytt bollen som sistagubbe, och Borås kan sätta 7-3 i friläget. Man gör även 8-3 när vi släpper markeringen i slottet. Victor Löfgren reducerar till 8-4 efter att ha blivit frispelad av Casper Ungh, men det blir bara ett tröstmål. När vi får för oss att slå en långboll mitt i eget byte kan Borås kontra in 9-4. Mål nummer 10 och 11 kommer även de, båda målen efter bolltapp i egen zon. Skottstatistik i tredje 14-7.

Sammanfattningsvis vinner Borås fullt rättvist. Skottstatistiken 32-16 talar sitt tydliga språk. Det är dock surt att vi ska skänka bort hela sex mål via rena felpass i egen zon, det gör att vi inte ger oss själva chansen att vinna.

Nu väntar tre matcher med derbykaraktär: Stöpen, Skara och Vara.<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer