Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Falköpings IBK
Innebandy
Herrlag

Falköpings IBK
6 - 7
Stöpen IBK
Falköpings IBK6 - 7Stöpen IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 22 november, 19:30
Plats:Odenhallen,Falköping
Serie:Div2 Herr   Tabell >>
Samling:18:15
Uddamålsförlust mot Stöpen
2019-11-25 16:51
Falköpings IBK - Stöpen IBK 6-7 (0-2, 4-2, 2-3)
Match hemma mot Stöpen i omgång 9. Då vi saknade en hel drös spelare (fyra pga skada, två pga jobb) var det en tunn trupp och relativt nykomponerade formationer som kom till spel i Odenhallen på fredagskvällen.

Första perioden är inledningsvis jämn och båda lagen skapar kvalificerade målchanser. I FIBK har Martin Gustafsson och Marcus Lantz varsitt öppet mål, men de får inte träff på bollen. Stöpen kan ta ledningen när man på något märkligt sätt vallar in bollen via hemmamålvakten Jesper Johansson från en position bakom mål. Även 0-2 kommer ett par minuter senare efter ett långt Stöpenanfall där vi blir nedtryckta och missar täck. Efter målen har Stöpen övertaget och för spelet. Man får också chansen i powerplay, men vi lyckas hålla ut till pausvilan.

I andra tar det inte lång tid innan gästerna kan utöka till 0-3. Ett skott från kanten vi borde kunnat täcka undan. Direkt på tekning får vi en ny utvisning, och i det efterföljande powerplayet kommer 0-4 på en retur. Tungt, men vi låter inte siffrorna rinna iväg, utan börjar successivt jobba oss in i matchen igen. Reduceringen kommer efter 8.18 när Mattias Karlgren sätter dit bollen på pass av Sebastian Bhiladvala. Kort därefter spelar Gustafsson fram till Eddie Ögren, som rundar målvakten och lägger in 2-4. Vi åker på en ny tvåa, men klarar av den utan problem och får mer energi. Emil Martinsson var inne och avlastade ett par byten som back. I ett av dessa vann han boll bakom mål och satte igång en kontring som till sist kunde avslutas i nät av Victor Löfgren. 3-4, och FIBK var på gång. Kvitteringen skulle också komma, Karlgren avslutade en ny kontring med ett vackert avslut från högerkanten. Helt jämnt inför slutakten.

Falköping fortsätter ha spelövertaget och kommer till en mängd lägen, främst i kontringar. Stöpen rullar runt, men kommer inte till några farligheter. Matchen står och väger, men inga mål faller. Efter halva perioden tar bortalaget time out och går ner på folk. Med ungefär 5 minuter kvar kommer, från ingenstans, ett ledningsmål för Stöpen, när ett skott från kanten letar sig in i bortre. Ett hårt och välplacerat avslut, men vi ger bort bollen väl enkelt i förstaläget och bör sedan kunna täcka undan skottet. 16.56 kommer också 4-6 när vi hamnar fel i organiseringen vid ett frislag. Vi tar time out och spelar 6 mot 5. 17.47 sitter reduceringen till 5-6 och nerv i matchen igen. Det var dagens snyggaste mål, Stefan Särnefält drar till på volley och borrar bollen rätt upp i krysset. Med gott om tid kvar pressar vi på, men istället för en kvittering kan Stöpen göra 5-7. Karlgren reducerar sedan till 6-7 med 10 sekunder kvar, men gästerna håller ut och får med sig alla 3 poäng.

Jag skulle vilja sammanfatta matchen i grova drag enligt följande.
  • Minut 0-10 jämnt
  • Minut 10-25 ägs av Stöpen
  • Minut 25-50 ägs av Falköping
  • Minut 50-60 jämnt
Tyvärr räckte det inte till poäng denna gång, men ett klart fall framåt jämfört med de senaste tre matcherna. Positivt är att vi inte bjuder på lika många bolltapp som vi gjort i föregående matcher. Negativt är att vi är lite för svaga i skottäcken, något som brukar vara en styrka hos oss. Mattias Karlgren är bra och står för tre mål. Unge Adrian van Oosten gör sin bästa insats på länge och får pris som matchens lirare.

Ny match redan på onsdag borta mot Skara IBK kl 19.30. 

<< Tillbaka

 
 
Våra sponsorer