Falköpings IBK4 - 5Fagerhult Habo IBK Ungdom

Aktivitetsinfo: Trupp meddelas senast måndag.
Bra genomkörare i genrepet
2021-09-23 20:00

FIBK - Fagerhult Habo IBK U 4-5 sd (1-0, 2-3, 1-1, 0-1)

FIBK ställdes på tisdagskvällen mot Fagerhult Habo IBK U - ifjol en seriekonkurrent, men numera i Smålandsserien. Det var ett lag med rutin från både SSL och allsvenskan som kom till Frejahallen. Med andra ord en tuff uppgift och en bra värdemätare inför seriepremiären.

Det blev en jämn match i ett högt tempo. FIBK gjorde första periodens enda mål i powerplay.

I andra kvitterade gästerna i samma spelform och kunde sedan även ta ledningen. Denna gång på straff. FIBK svarade dock omgående, och gjorde 2-2 under en avvaktande utvisning. Innan perioden var slut skulle lagen göra varsitt mål till, båda efter slarv i uppspelsfasen.

I tredje var det länge mållöst. Båda lagen skapade dock gott om chanser, och det kändes som att fler mål hängde i luften. Med sex minuter kvar kunde FIBK ta ledningen igen efter en snabb kontring. Fagerhult gav sig inte, och lyckades i kvittera matchens sista minut i spel 6 mot 5.

Lagen kom kom efter slutsignalen överens om att också spela förlängning. Här drog bortalaget det längsta strået när de satte ett skott från kanten.