Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Falköpings IBK
Innebandy
Herrlag

Tre dagar kvar - Ett gott snack med Emil inför Sävens BK
2019-02-27 20:50
Här nedanför kan du läsa tränarens långa och mycket bra svar - som är förvånad men samtidigt väldigt nöjd över situationen FIBKEN befinner sig i. 

Matchstart, 13:00 på lördag
Odenhallen, Falköping

Namn: Emil Martinsson
Ålder: 24 år
Position: Coach/Powerplay
Favoritmat: Kycklinggryta
Dryck: Vatten
Låt just nu: Mares - 95

Fem snabba
Chips  -  Popcorn
Öl  -  Vin 
McDonalds  -  Max
Bamse  -  Lilleskutt
Katt  -  Hund

Emil Martinsson, som för några månader/omgångar sedan växlat om till spelande tränare ger er här nu lite svar på några frågor angående seriens allra sista match. 

Emil, hur känns din kropp i nuläget? Du har ju, som många sett, gjort comeback! 
- Jo tack, jag känner mig i en bra fysisk form. Statusen på mitt knä är dock oförändrad och faktum kvarstår - det håller inte för att spela fullt ut. Under hösten upplevde jag att vi, trots experimenterande med många olika konstellationer, inte riktigt fick vårt powerplay att stämma. Eftersom jag kände att jag själv hade saker jag kunde bidra med på planen i den spelformen, tog jag beslutet att testa på att hoppa in. Jag bedömer att risken att skada sig i det ganska statiska, uppställda spelet, som blir i numerärt överläge, är så pass minimal att det funkar för mig. Det har känts bra hittills och det är roligt att vara lite mer delaktig och kunna hjälpa laget på planen, även om det bara är något enstaka byte per match. 

En match återstår! Sävens BK kommer till våran hemmaplan nu på lördag med sina 15 poäng och har alltså ingenting att spela för, hur är dina tankar såhär tre dagar innan match?
- Att vi skulle stå här inför sista omgången med en tredjeplats i tabellen och kvalplatsen i princip i egna händer hade jag aldrig vågat hoppats på innan säsongen. Nu är det bara att njuta av situationen och försöka komma upp i den höga nivån vi visat upp många gånger iår. Då är vi svårslagna! Jag tror det blir en tuff match på lördag. Säven är ett bra lag som hade legat högre upp i tabellen om de inte haft mycket otur med skador m.m. Vårt självförtroende är dock på topp efter två starka segrar förra veckan, och med våran underbara hemmapublik i ryggen hoppas jag att vi kan ta tre poäng! 

Denna veckan har varit "onormal" med träning igår, träning imorgon och match på lördag, om man jämför med förra veckan vilket gett tunga ben för många och lite småskavanker. Hur tänker du när du tar ut truppen? 
- Det intensiva matchandet har tärt på kroppar och psyken såklart, men det ska inte vara några problem att ladda om inför lördag. Jag har en ganska klar bild av hur jag vill ställa upp, men med den tuffa konkurrensen vi har i laget finns det alltid möjlighet att det blir ändringar. Vi har en bred trupp med många som kan kliva fram och flera olika spelartyper som kan förändra matchbilden osv. Visserligen ger detta mig många svåra beslut och avvägningar, men på det stora hela är väldigt skönt ur tränarsynpunkt. Det blir nog en ganska stor trupp på lördag, dels för att ha många verktyg att kunna använda sig av, men också för att hjälpa till att hålla en bra energi i laget både på planen och på bänken. 

Med detta vill Emil avsluta med fina ord till ALLA ER:
Ett extra stort tack för stödet under säsongen, både på hemma- och bortaplan. Vi ska göra allt vi kan för att bjuda på en underhållande match och förhoppningsvis också en seger! 

Nyhetsarkiv
Pinsam derbyförlust2019-11-28 11:12
En poäng mot Tygriket2019-10-27 21:53
Provträning 23/42019-04-14 09:59
VP inför Elfhög2018-12-14 16:43
Seger i premiären!2018-09-28 22:53
Försäsongen är igång2018-05-19 17:39
Inför säsongen 2017/182017-09-22 10:17
 
Våra sponsorer